NJEZINO VELIČANSTVO – KREMŠNITE

    Show all

    NJEZINO VELIČANSTVO – KREMŠNITE

    kremšnite

    kremšnite

    Najbolje kremšnite u gradu Zagrebu!!

    U vrijeme karnevala u kontinentalnoj Hrvatskoj uz krafne često je prva pomisao, kojoj većini pada na pamet, upravo kremšnita – ukusan kolač čiji je izvorni recept očuvan sve ove godine. Jedan je od simbola i prva asocijacija na Samobor u Hrvatskoj.

    Kremšnita je prepoznatljiva po svojoj laganoj žutoj kremi koja se priprema od jaja, mlijeka, šećera i brašna. Kruna joj je tanki sloj tučenog slatkog vrhnja, a štite ju donji i gornji sloj prhkog lisnatog tijesta. Kore koje su na dnu i vrhu ove poslastice peku se unaprijed, a lagana krema priprema se od tučenih bjelanjaka pomiješanih sa smjesom pripremljenom od mlijeka, šećera, vanilin šećera, žumanjka i malo brašna. Iako se čini jednostavna, ovu žutu kremu nije lako napraviti jer zahtjeva dosta pažnje i brzine kako bi se sastojci savršeno stopili. Prije posluživanja kolač se reže na velike kocke, a za kraj svaka se kocka posipa šećerom u prahu. To je slastica zbog koje svi uvijek rado odlaze u Samobor i gotovo je nezamislivo da netko posjeti Samobor a ne čeka u redu za ovaj desert.

    Ukoliko ste vi jedna od osoba kojima se ne da ići u gužvu i čekati u redovima u Samoboru, imamo za vas najbolje kremšnite u Zagrebu!! Svaki petak i subotu imamo u ponudi friške, domaće kremšnite po cijeni od 2 eura po kremšniti.

    Naručiti možete na 0959215151, 0981861670 (Poziv, WhatsApp, Messenger…)

    Comments are closed.